Pagini

Wednesday 27 August 2008

Azi punct turistic maine oras fantoma


V-ati gandit vreodata cum ar fi daca orasul in care traiti sau v-ati nascut ar incepe sa dispara lent...incat intr-o zi v-ati trezi ca nici macar nu se mai stie de numele sau....dar v-ati gandit vreodata daca in ziua in care ati detine banii necesari sa plecti sa vizitati venetia ati afla ca nu exista acest oras?ei bine nu sunt deloc fabulatii sunt lucruri total adevarate pe care trebuie sa le acceptam si sa le constientizam...mai jos sunt cateva exemple de orase care incetul cu incetul vor disparea pentru totdeauna....

*Mexico City, Mexico
Cauza: Lipsa apei potabile si scufundarea orasului

Mexico City se confrunta de asemenea cu problema scufundarii, chiar daca nu in ocean. Orasul este situat pe un acvifer ( o panza subterana de apa), care reprezinta si principala sursa de apa potabila a locuitorilor metropolei.

De fiecare data cand unul dintre cei 20 de milioane de locuitori bea apa, orasul se mai scufunda putin. Confor unor estimari, unele zone din Mexico City s-au adancit cu noua metri in ultimii 100 de ani.

La aceasta se adauga faptul ca izvorul subteran este in pericol de a seca. Astfel, chiar daca Mexico City cunoaste o dezvoltare fara precedebt, sursa de apa potabila in continua scadere si solul ce se adanceste ar putea schimba busc ritmul.


*Napoli, Italia
Cauza: Eruptie vulcanica

Muntele volcanic Vezuviu, care a distrus in totalitate orasul roman Pompeii in anul 79 i.e.n, erupe la aproximativ fiecare 100 de ani, ultima oara fiind in anul 1944.

Vezuviu este situat in partea de sud a Italiei, in Golful Napoli, unde locuiesc mai bine de patru milioane de oameni. Acest numar include atat populatia in orasul Napoli, cat si cea din asa-numita „zona rosie“, care ar muri cu siguranta in eventualitatea in care nu sunt evacuati la timp in cazul unei eruptii.


*
Venetia, Italia Venetia, Italia
Cauza: Scufundarea orasului

Venetia, orasul Italiei ce iese in evidenta prin canalele sale, se scufunda de mai bine de un mileniu. Ultimul secol a cunoscut insa un ritm extrem de accelerat, nivelul la care se afla orasul scazand cu aproximativ 24 de centimetri.

Chiar daca autoritatile locale au demarat proiecte ingineresti in acest sens, nimeni nu poate asigura faptul ca acestea vor functiona in acest caz.


(informatiile le-am gasit pe yourmoney.ro)

1 comment:

  1. Am gasit intamplator blogul tau, prin intermediul campaniei " vorbeste romaneste" si voiam sa iti spun ca Venetia a fos salvata:) Nu stiu sa explic exact, dar nu se va mai scufunda

    ReplyDelete