Pagini

Saturday 13 February 2010

Vrei sa fi muza mea?!




                     Si asa a inceput tot. El tremura cu penelul in mana si o privea uimit. Nu avea decat 25 de ani si de cand se stia parca se nascuse cu paleta in mana, pacat ca mai mereu culorile de pe ea au fost inchise la culoare, iar panza ce initial zacea alba si inexpresiva in fata lui la final ajungea sa fie plina de intuneric sau de culoarea sangelui...pana acum. Tanara il privi si ii surase, "Apropie-te, nu o sa musc!". El isi dadu sapca jos din cap, gestul sau il deschise la fata, i se vedeau ochii negri si patrunzatori si fata deja ii era mai clar conturata. Se apropie de ea si aceasta ii sopti la ureche "Da, vreau sa fiu muza ta, dar trebuie ma pictezi frumos.". Apoi cu o naturalete care mai ca te speria isi desfacu parul iar rochia ii aluneca usor pe umeri pana cazu jos si ramase goala in fata lui. Avea un trup perfect, cel putin asa o vedea el. Fiecare parte a corpului ei exprima senzualitatea suprema, mai ales ca era parfumat pe alocui cu o oarecare timiditate. Apoi se aseza confortabil pe sofa si se uita cu ochii ei mari si verzi la el si pe un ton glumet dar autoritar ii spuse "Hai Picasso!Ce faci?Da-i drumul si ai grija sa iasa bine" El se indrepta catre scaunul din fata panzei, o privi uimit si incepu sa ii schiteze usor formele corpului, iar la fiecare rotunjitura a trupului pe care o reproducea EL, ea tresarea de parca ar fi simtit miscarea pensulei acoperindu-i trupul.
                 Au stau asta multe ore. EL in fata panzei, iar ea pe sofa,privndu-l intens si cautandu-i privirea ori de cate ori el isi scotea capul dupa sevalet... In aer se simtea un aer proaspat, geamul era deschis iar fiecare adiere a vantului, cu toate ca nu era unul rece, ii intareau fete sfarcurile... Privirea lui ramasese la un moment dat atintita asupra ochilor fetei, ii era extrem de greu sa poata combina cateva culori sa poata transpune exact ceea ce transmiteau ei cu adevarat. Ea isi dadu seama, si zambi "Sunt muza ta, poti sa ii faci sa exprime ceea ce exprima in mintea ta...te las sa te joci", el zambi temator si continua sa lucreze...
Incepu sa se insereze, lumina din camera deveni mai difuza, ea inca mai rezista eroic, nu se miscase de cateva ore bune, insa nu se plangea deloc, stia ca rezultatul va fi unul peste asteptarile ei.
              Dupa ceva timp,el se ridica de pe scaun "Gata.am terminat!". Tanara insa ramase pe sofa "Vino aici!", EL se ridica de pe scaun tremurand si se indrepta catre ea. Un sarut usor il facu sa tresara si isi inchise ochii pentru cateva momente.
                 A doua zi de dimineata tanarul se trezi, ametit ca dupa o noapte de nesomn. Se uita in jurul lui, insa tanara nu mai era acolo. Incepu sa o caute speriat prin garsoniera si nu putu sa dea de ea nicicum. Atunci se gandi ca totul nu a fost decat un vis, insa cand se aseza in fata sevaletului tanara era inca in tablou, zambitoare si mai seducatoare decat cu o seara inainte...



picture taken from 

3 comments:

  1. Muza e aspectul pur al partii feminine a artistului. Ea e renasterea unui artist patruns de goliciune psihica . O lucrare fara muza, e goala, seaca...Formele feminine transforma grotescul in suav, vidul in plin iar absentul ... intr-o realitate colorata, vie. Mi-ar fi placut ca muza sa fie un model viu si sa-l inspire si in urmatoarele tablouri.

    ReplyDelete
  2. ah... da... interesant... ... (duffus)

    ReplyDelete
  3. torebki damskie skórzane
    to david jones , torebki damskie batycki , torebki . torebki mlodziezowe , torebki damskie batycki ?

    ReplyDelete