Pagini

Sunday, 15 December 2013

Are you an IDiot?

Nu am nimic personal sau impersonal cu utilizatorii de iphone, mac-uri etc. Traim intr-o lume dominata de tehnologie si din ce in ce mai mult asta ne face pe toti niste idoti. Da...folosesc si eu facebook, instagram, mai fac poze selfie...dar stau si ma intreb cateodata de ce fac asta? de ce este "cul" "fain", "misto" etc sa urci pe facebook poze cu ce ai mancat azi? de ce sa dai like la un milion de videoclipuri cu pisici. de ce sa mergi la event-uri pe facebook pentru a castiga iphone-uri, laptop-uri si mai stiu si eu ce ciudatenii pe care oricum nu le vei primi doar daca dai like?
Suntem o generatie de idoti sau tehnologia a devenit atat de indispensabila si ne-a transformat in altceva? Alvin Toffler  spunea ca "Marele motor zgomotos al schimbării este tehnologia." dar cum anume ne schimba ea? Ne face mai buni sau mai rai? Ne indeparteaza sau ne apropie unii de altii?
Cu toate ca uneori tehnologia ne poate duce mai aproape de cei dragi duce lipsa de sentimente. Duce lipsa de personaliate, duce lipsa de ORIGINALITATE. Cu timpul tehnologia ne va face pe toti sa fim la fel, si sa fim aliati doar cu cei care sunt la fel ca noi. Utilizatorii iphone intr-un colt, cei de la Samsung in alt colt, utilizatorii de linux in stanga, mac treceti va rog in dreapta....
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, nu vreau sa fiu o ipocrita pentru ca si eu fac parte din generatia asta care este asaltata de tehnologie insa cred ca ar fi important si util sa folosim mai mult tehnologia pentru ceva folositor, pentru ceva care sa ne ajute, si nu doar pentru a fi in contact cu ceilalti utilizatori de tehnologie.
Ironic vorbesc despre acest lucru pe blog, apoi articolul va fi postat pe facebook, poate voi astepta un like doua, un share...si din nou stau si ma intreb de ce? Pentru ca tehnologia ne face sa fim egoisti, ne face narcisisti si uneori rai unii cu altii.
Marcio Barrios spune "Tehnologia este arta de a transforma ştiinţa în ceva practic." de ce nu o folosim mai des asa?No comments:

Post a Comment