Pagini

Sunday, 2 June 2013

Hermannstadt, Sibiu, you name it


Nu am mai scris de mult timp..si asta pentru ca am fost foarte ocupata...Sunt in Sibiu si imi place, este un oras atat de linistit dar care te poate surprinde in fiecare zi cu ceva nou.

Muzeul Satului din Sibiu este un loc plin de farmec, plin de istorie si de care te poti desparti cu greu. Alei lungi, case rurale, capite de fan si ici si colo cativa oameni care par desprinsi din cartile lui Creanga si Slavici.

Muzeul se întinde pe 96 de hectare, este străbătut de 10 kilometri de alei de-a lungul cărora se găsesc peste 300 de clădiri. Inventarul pieselor cuprinse în muzeu se ridică la 16.000 (multe expuse în interiorul clădirilor).

Muzeul Tehnicii Populare a fost înființat în anul 1963, de către o echipă condusă de Cornel Irimie. Ideea unui muzeu etnografic este însă mai veche, acest muzeu fiind o resuscitare a Muzeului Etnografic-Istoric al Românilor din Transilvania (fondat în 1905 și închis în 1950).

Primul monument adus în 1963 în Dumbrava Sibiului a fost o moară hidraulică cu aducțiune inferioară. Aceasta moară se regasește în sigla muzeului. Colecția a fost dezvoltată în anii următori.
Muzeul a fost deschis publicului în 1967.
În 1971 s-a decis și s-a început adăugarea de case țărănești alături de atelierele meșteșugărești.
În 1989 se adaugă sectorul monumentelor de utilitate publică și socială (biserică, școală, cârciumă, popicărie).
În 1990 muzeul își modifică titulatura în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale.De departe este unul din cele mai interesante si frumoase locuri pe care le-am vizitat in Romania. Este un loc in care poti merge sa te relaxezi, sa inveti sa faci un salt inapoi in timp. Locul ideal pentru un weekend petrecut in Sibiu.

Dar Sibiul nu inseamna doar Muzeul Satului, exact langa el se afla si Gradina Zoologica, destul de mica as putea spune dar cu un farmec aparte.
Cat despre Centru orasului, numai cuvinte de lauda, cladiri interesante, oameni frumosi stradute ascunse si piete in stil medieval la tot pasul...

Aveti nevoie de un loc in care sa va relaxati, unde sa uitati de griji si unde sa fiti surprinsi la fiecare pas?


Veniti la Sibiu, pe mine m-a fermecat.

No comments:

Post a Comment