Pagini

Tuesday 3 February 2009

Timp,spatiu,infinit


"Dacă spaţiul este infinit, ne aflăm în oricare punct al spaţiului. Dacă timpul este infinit, ne aflăm în oricare punct al timpului."

Cei care au auzit de Jorge Luis Borges,vor recunoaste acest citat din prima,cei care inca nu au auzit de el,poate ar face bine sa intre intr-o biblioteca(asta daca stiu cum arata una) si sa caute acest autor,care are multe de spus,dar care te va face pe tine mai apoi sa spui si mai multe...
Citatul acesta este mai mult decat adevarat si graitor...este aplicabil oriunde...pana la urma asa am fost invatati,ca spatiul este infinit,si ca niciodata nu vom putea afla unde a inceput totul si unde s-a terminat,cat despre timp sa nu mai vorbim,acesta a fost mereu prezent ,trecut,si viitor,si totusi noi suntem presati de timp....
Pana la urma,daca timpul este infinit nu putem spune ca nu avem timp....avem tot timpul din lume,dar noi ne limitam mult prea mult si ne ingradim chiar pe noi insine...offf oameni complicati ce suntem noi...V-ati gandit vreodata ca in fond traim aceiasi zi la nesfarsit?Difernta este ca azi o vedem intr-un fel si maine in alt fel...v-ati gandit vreodata ca poate ploaia nu e chiar ploaie,iar ca atunci cand e soare poate de fapt afara ninge?Oamenii s-au gandit sa creeze ceva care sa ii faca sa creada ca ceea ce fac ei are un sens,un scop,au creat ceasul,zilele anului,lunile,pentru a le fi mult mai usor zic ei,dar cred ca de fapt asa au complicat mai mult lucrurile...Un om nu moare...trupul sau moare pentru ca a fost supus rigurozitatii timpului impus de oameni,insa sufletul lui nu dispare,acesta traieste vesnic asa cum ar trebui sa traiasca si bucata de carne in care sta prizonier...Da stiu pe multi dintre voi i-am pierdut deja,au inchis fereastra cu blogul asta si si-au vazut in continuare de treaba uitandu-se la ceas si zicand ca au pierdut minute importante din viata lor stand sa citeasca aberatiile mele...Pentru cei care inca mai citesc le spun ceva...nu pierdeti nimic,in cel mai bun caz sper sa castigati ceva si sa intelegeti ceva din ce va spun eu aici..."Nimic nu se pierde totul se transforma",nu ati pierdut o zi,ati transformat-o in o alta...Fiecare zi e in fond aceiasi,dar noi am facut ca fiecare zi sa fie diferita,am facut in asa fel incat sa o vedem altfel...ne invartim intr-un mare cerc inchis,si daca avem curajul sa iesim din el,sa pasim in afara,atunci vom intelege exact cum trebuie sa traim....
Ce faci azi ai fi putut face si ieri,iar ce faci maine ai fi putut face si azi...timpul e cel mai valoros lucru pentru multi dintre noi,el ne ofera posibilitatea de a cunoaste,de a ne repeta la infinit,pentru ca in final sa intelegem ceva...la acel ceva va las pe voi sa meditati..eu...m duc s m bucur de infinit:)

7 comments:

  1. Foarte adevarat...

    ReplyDelete
  2. Cuvintele tale pe care le-ai asternut in acest "post" nu formeaza altceva decat o idee bine cunoscuta de cateva mii de ani. Insa te poti bucura totusi ca ai reusit sa descoperi si tu frumosul drum catre a te simti "free of all". Dar daca tot ti-ai creat un blog, poate ar trebuie sa eviti adevarurile universal valabile, pe care lumea interesata de aceste aspecte oricum le cunoaste deja. Parerile tale, intamplarile tale mascate in cuvinte colorate si simboliste pot recrea universul unora dintre noi si poate experientele tale vor fi un semnal de alarma pentru multi dintre cei care iti viziteaza "epistolele". So try to be more original and stop using words, use you heart before of all :)

    ReplyDelete
  3. noh..multumesc..pentru codrin in special am un singur raspuns..scriu ce vreau ce cred ce simt ce imi place intr-un anumit moment...daca am scris azi despre ceva nu inseamna ca nu sunt constienta de acel lucru de mai mult timp ci doar ca azi am simtit nevoia sa scriu despre el....si da scriu din inima nu scriu doar pentru a scrie niste aberatii filozofice pe care sa le citeasca unu si altu din lista de mess...cui ii place sa citeasca cui nu...asta e sa dea mai departe..scriu pentru ca imi place sa scriu si scriu pentru ca simt nevoia sa scriu.

    ReplyDelete
  4. In fond si la urma urmei, tu de ce vrei sa te "citeasca" lumea? (spun asta pentru ca observ ca te preocupa aceasta idee si te promovezi, ba chiar mai mult, spui (citez): "daca nu iti place, da mai departe") Care este motivul pentru care tu scrii? Ce mesaj vrei tu sa transmiti defapt? Apoi, fiecare este liber sa critice la un moment dat, fie in sensul pozitiv, fie in cel negativ. Si tinand cont de faptul ca tu dai publicitatii scrierile tale, ma simt liber sa imi etalez parerea exacta fara a ma folosi de distorsiuni. Pe mine nu ma deranjeaza in niciun fel scrierile tale, de ce m-ar deranja? Am vrut doar sa iti dau un sfat pentru a depasi si tu sfera puerila in care te invarti si sa te preocupe mai mult ceea ce inseamna "a scrie" ceva si toate in ideea in care unele "post-uri" ale tale mi se par trase de par, elaborate doar in dorinta de a scrie ceva. Dar daca iti face placere sa te limitezi doar la (te citez) "aberatii" de genul: puerile si crezi ca te ajuta, esti libera sa o faci in continuare, la fel cum si noi vom fi liberi sa le criticam, fiecare in contextul pe care il simtim ;) Sa nu ma intelegi gresit, pentru ca nu am niciun motiv sa fiu rautacios cu tine, doar nu mi-ai gresit cu nimic. Este parerea mea proprie si personala pe care o poti trata ca pe un sfat sau o poti arunca la gunoi precum o barfa :) So take care and have faith!

    ReplyDelete
  5. poti sa dai mai departe se referea la faptul ca poti s inchizi fereastra si s treci mai departe la altceva mai interesant.m promovez pt ca vreau si pt ca pot.daca ti se par puerile nu le mai citi bine ca esti u ala matur:))

    ReplyDelete
  6. Inteligent raspuns prompt :P Si astfel, dragii mei, incercarea omeneasca a unui individ de a discuta pe marginea unui subiect se duce usurel pe apa sambetei :) Dar sa lasam "scriitorii" sa scrie, iar noi sa ne intoarcem la ale noastre si sa incercam sa fim mai...neinteresati de "aberatiile" care ni se afiseaza inaintea privirilor noastre critice, dar nevinovate la urma urmei! O pupam cu totii pe KIDDA si o incurajam: Tot asa inainte! :)

    ReplyDelete
  7. Multumesc pentru informatii interesante

    ReplyDelete